Akustične gitare

Akustične gitare su dio ritam sekcije rock grupe, osim naravno ako niste Dave Matthews. Postoje razni oblici akustičnih gitara i preporučuje se odabrati model prema željenom zvuku. Akustičnu gitaru nije potrebno spojiti ni na kakav instrument.

Na tržištu postoje različite vrste akustičkih-električnih gitara s različitim obilježjima. Početnicima, koji ne znaju točno što žele, može biti naročito teško izabrati pravu gitaru između svih modela koji se nude na tržištu.

Za razliku od šperploče, drvo od kojeg je napravljena gitara mora vibrirati. Za sviranje rock ‘n rolla idealne su čelične žice. Akustična gitara koja dobro prenosi zvuk može se koristiti za izvedbe u dvoranama i auditorijima.

Bas gitara

Nikada ne treba potcjenjivati moć bas gitare. Bas gitara daje osnove zvuka rock grupe. Iako je važna i vještina basista koji svira u grupi, izbor gitare je također bitan faktor. Prva karakteristika koju je potrebno uzesti u ubzir je tijelo gitare i njen stil. Šire tijelo gitare moglo bi biti preteško za nošenje, stoga je bolje izabrati bas gitaru srednje veličine. Još jedan faktor je broj žica na bas gitari. Početnici obično odabiru model sa 4 žice. Postoje i druge opcije, koje uključuju modele sa šest žica i dvanaest žica, ovisno o vještini basiste.

Potrebno je imati na mu da su bas gitara i bubnjevi instrumenti koji daju ritam, stoga izbor bas gitare može imati direktan utjecaj na proizvedeni zvuk. Uvijek je mudro učiti od najboljih, pa i kad se radi o izboru bas gitare: neki od vrhunskih basista koji vas mogu nadahnuti pri izboru su Flea i Adam Clayton. Možete usporediti njihov izbor bas gitare za sviranje različitih pjesama, kako biste shvatili koju bas gitaru izabrati za vaš osobni zvuk.

Bubnjevi

Rock grupa nije potpuna bez bubnjara. Potreban vam je set bubnjeva za vašeg bubnjara, kako bi dali ritam prema kojem ostali instrumenti mogu svirati. Set bubnjeva koji izaberete trebao bi biti kompletan.