Pijanist s četiri prsta

Ovo je nevjerojatna priča o 17-godišnjem Darriusu Simmonsu, pijanistu rođenom s četiri prsta, koji je uspio postići svjetsku slavu.

Darrius Simmons je 17-godišnji samouki američki pijanist i skladatelj, rođen u Warrenu, američkoj saveznoj državi Ohio, sa samo tri prsta na desnoj ruci i s jednim na lijevoj. Samostalno je naučio svirati klavir još u osnovnoj školi, i otada se bavi sviranjem i komponiranjem.

Nakon što je na Facebooku objavio video sa snimkom na kojoj svira klavir, Darriusovo umijeće je postiglo takvu popularnost da je pozvan da svira u Carnegie Hallu s južnokorejskim pijanistom Yirumom, koji je skladao poznatu skladbu “River Flows in You”.

Suradnja s Yirumom

Yiruma je rođen i odrastao u Južnoj Koreji, ali je školovanje završio u Engleskoj. Počeo je učiti svirati klavir već s pet godina, a 1988. godine se preselio u Englesku. 1996. godine sudjelovao je na snimanju albuma The Musicians of Purcell za Decca Records, a diplomirao je na Purcell School of London te potom i na fakultetu King’s College u Londonu.

Yiruma je poznat u cijelom svijetu, a njegovi albumi instrumentalne glazbe prodaju se u Aziji, Europi te u Sjednjenim Američkim Državama. Neki od njegovih najpopularnijih skladbi su Kiss the Rain, Maybe te River Flows in You s njegovog albuma First Love.

Yiruma je bio oduševljen gledajući Darriusa kako svira, jer je nevjerojatni mladi pijanist naučio kako pritiskati pedale klavira nožnim protezama. Naime, Darriusu su amputirane noge još dok je bio dijete.

Mladi muzičar je također i vješt trombonist, te član nekoliko muzičkih grupa u svojoj srednjoj školi, uključujući i školsku jazz grupu. Želi nastaviti svoju muzičku karijeru i nakon srednje škole, te se nada da će njegova muzika biti poticaj i za druge ljude.

Originalna snimka Darriusa koji svira klavir je do sada bila pogledana preko šest milijuna puta na Facebooku, i omogućila je mladom muzičaru podršku sa svih strana svijeta.